il_570xN.492107012_kjyh

Toate alegerile pe care le facem, constient sau inconstient, au la baza imaginea noastra despre noi insine.

Iubirea pe care o putem primi de la ceilalti nu poate niciodata depasi iubirea pe care ne-o purtam noua si pe care consideram ca o meritam.
Relatiile noastre cu ceilalti sunt reflectii ale raportarii pe care o avem vis-a-vis de diferite parti din noi, de diferite lucruri care ni s-au intamplat sau evenimente prin care am trecut, noi sau persoane semnificative din sistemul nostru familial.

Si invatam la randul nostru sa ne iubim (sau nu) in felul in care figurile noastre primare de atasament ne-au iubit si ne-au invatat ce inseamna iubirea, dupa posibilitatile lor.

Uneori ea a luat forme mult prea conditionate, astfel incat am invatat devreme ca meritam iubire doar daca facem anumite lucruri. Si continuam ca adulti acest pattern al unei iubiri de sine conditionate, dandu-ne voie sa ne relaxam doar daca am facut ‘X’ sau ‘Y’ lucru, sa ne simtim valorosi doar daca am am bifat o anumita realizare profesionala, criticandu-ne si judecandu-ne fara oboseala daca nu sunt indeplinite ‘conditiile’. Si chiar daca ne dam seama ca facem asta, de multe ori nu e la fel de usor sa si reusim sa ne vorbim pe ‘alta voce’.

Aud adesea persoane care, fiind intrebate despre iubirea de sine, pun semnul egal intre aceasta si egoism. Ea este insa fundamentul alegerilor sanatoase in toate ariile vietii noastre, este recunoasterea propriilor limite si a actiona tinand cont de ele, este acceptare, auto-protectie si responsabilitate. Abia din acel spatiu de siguranta interioara, intalnirea autentica cu Celalalt devine cu adevarat posibila.

In lucrul meu terapeutic, metoda contelatiei ramane cea care evidentiaza cel mai bine dinamicile interioare inconstiente ce stau la baza blocajelor noastre si permite cel mai profund acces la nivelul la care avem nevoie sa revenim pentru a ne re-intregi si a lua contact cu propriile resurse.

Am inceput sa lucrez ca facilitator cu metoda constelatiilor in stilul lui Bert Hellinger, avandu-i ca invatatori pe Ion Bucur si Jutta Ten Herkel.
In timp, stilul meu de lucru s-a concentrat asupra partilor splitate ale Eului si am aderat la abordarea lui Franz Ruppert privind teoria si terapia traumei psihice orientate catre identitate.

Va astept cu drag SAMBATA, 13 FEBRUARIE, sa facem impreuna un pas in plus spre vindecare si alinare.

Program:
– 10-18 (vom avea o pauza de pranz si mai multe pauze de confort).
– Vom lucra un numar maxim de 6 constelatii; locurile de lucru se ocupa in ordinea inscrierii (va rog sa mentionati la inscriere daca doriti sa lucrati propria constelatie).

Cost:
– 170 lei pentru cei ce vor lucra o problematica proprie.
– 120 lei pentru cei ce doresc sa faca parte din grupul de suport.

Numarul maxim de participanti este de 10 persoane.
Tematica este orientativa, fiecare participant putand lucra orice tema doreste.

Locatie: Calea Calarasilor nr. 173 – punct de reper – Universitatea Hyperion (voi comunica adresa completa participantilor).

Inscrierea se face via e-mail (lorena.mardale@gmail.com) sau telefon (0723468059) pana JOI, 11 FEB. si implica plata unui avans pentru asigurarea locului (avansul nu este returnabil in cazul in care va razganditi sau nu mai puteti participa, insa altcineva trimis in locul dumneavoastra va fi la fel de binevenit).

Va astept cu drag,
Psihoterapeut Lorena Sofia Mardale