Tags

, ,

13-05-colorful-modern-abstract-art-textured-paintingAtunci cand vorbim despre trauma psihica, vorbim despre o identitate fragmentata. Lucrul cu propriile traume este in esenta un proces de recastigare a propriei identitati.
O identitate fragmentata este ceea ce sta la baza confuziilor, blocajelor si dificultatilor pe care le intalnim in relatiile cu ceilalti, in raportarea la propria viata si la sensul nostru in lume.

‘Cine sunt eu cu adevarat?’ – este o intrebare care deschide adesea o cautare, o pleiada de variante de raspuns pentru fiecare dintre noi.

Dincolo de toate etichetele care ni s-au pus de-a lungul vietii – am crescut afland de la ceilalti, mai intai parinti, frati, apoi prieteni, colegi ca suntem ‘destepti’, ‘frumosi’, ‘ambitiosi’ sau, dimpotriva – ‘lenesi’, ‘neascultatori’, ‘incapabili’. Subiect al comparatiilor, am invatat de la altii taberele in care se imparte lumea.

Dincolo de toate asteptarile pe care ne-am straduit sa le indeplinim – parintii care ne-au spus cat de important este sa inveti, sa fii descurcaret, sa ai o meserie sau alta, sa fii ascultator, ‘un om bun’, sau cat de importanta este corectitudinea. Am urmat unele dintre acestea cu atata sfintenie incat nici nu am apucat sa vedem cum suntem noi de fapt.

Dincolo de misiunile pe care ni le-am ales mai mult sau mai putin constient – evenimente din istoria sistemului nostru sau istoria noastra de viata care ne-au ghidat din umbra mare parte dintre alegeri, fie ele personale sau profesionale.

Dincolo de ranile emotionale pe care le-am adunat in noi – unele atat de profunde incat nu am avut alta posibilitate decat sa ne fragmentam in interior ca sa putem merge mai departe.

Dincolo de iubirea, grija si protectia de care am avut nevoie dar nu a ajuns la noi.

Dincolo de fatadele pe care le aratam lumii, cele sub care am invatat sa ne ascundem ranile si vulnerabilitatea.

Dincolo de toate acestea, de parti traumatizate ale psihicului, purtatoare ale suferintei traite odata, si parti supravietuitoare ce stau de garda pentru a nu ne mai apropia vreodata de acea suferinta, dincolo de toate acestea exista un EU sanatos care cauta reintregirea, reafirmarea propriei identitati care sa includa partile splitate. Acest EU este cel care ne semnaleaza din cand in cand ca ceva nu este in regula, ca ceva lipseste sau ca ceva este pur si simplu prea mult.

Am inceput sa lucrez ca facilitator cu metoda constelatiilor in stilul lui Bert Hellinger, avandu-i ca invatatori pe Ion Bucur si Jutta Ten Herkel.
In timp, stilul meu de lucru s-a concentrat asupra partilor splitate ale Eului si am aderat la abordarea lui Franz Ruppert privind teoria si terapia traumei psihice orientate catre identitate.

In lucrul meu terapeutic, aceasta forma de lucru cu sinele profund ramane cea care surprinde cel mai bine toate aceste dinamici interioare inconstiente ce alimenteaza blocajele si permite cel mai profund acces la nivelul la care avem nevoie sa revenim pentru a ne re-intregi si a lua contact cu propriile resurse.

Va invit cu drag sambata, 5 decembrie, pe aceia ce dati ascultare vocii interioare care cauta un pas spre “mai bine”, “mai usor”, “mai linistit”, “mai implinit”.

Cost:
– 150 lei pentru cei ce vor lucra o problematica proprie.
– 100 lei pentru cei ce doresc sa faca doar parte din grupul de suport.

Locatie: Calea Calarasilor nr. 173 – punct de reper – Universitatea Hyperion (voi comunica adresa completa participantilor).

Inscrierea se face via e-mail (lorena.mardale@gmail.com) sau tel (0723468059) si implica plata unui avans pentru asigurarea locului (avansul nu este returnabil in cazul in care va razganditi sau nu mai puteti participa, insa altcineva trimis in locul dumneavoastra va fi la fel de binevenit).
Va rog sa confirmati prezenta pana joi, 3 dec., ora 20.00.

Va astept cu drag,
Psihoterapeut Lorena Sofia Mardale