Tags

,

Cat de des iti pui problema propriei fericiri?

Multi dintre noi sunt multumiti daca reusesc doar sa termine ziua cu bine, daca se achita de obligatiile profesionale, familiale, sociale in mod onorabil.

Ne lasam adesea absorbiti de multitudinea de evenimente de zi de zi iar la sfarsitul zilei sufletul ne este istovit si secatuit. Asa ca il trimitem la somn, in loc sa ii vorbim, sa il hranim si ii mai si punem in vedere ca a doua zi avem nevoie de el sa fie “la patru ace”.

Ne mai promitem (cel mult poate) ca ne vom face timp la un moment dat si de sufletul asta, dupa ce rezolvam “asta” sau “celalata”.

Si nu ne dam seama ca sensul este invers, ca doar dupa ce ne vom ocupa de noi, lucrurile vor incepe sa se rezolve si in concret. Pentru ca in concret se manifesta tot ceea ce este inauntrul nostru si nu invers. Starea si relatia noastra cu noi insine este cauza si nu consecinta a ceea ce ni se intampla.

Ne intalnim in viata noastra cu situatii repetitive din care nu reusim sa iesim, indiferent de strategiile pe care le incercam; cu anumite crize despre care avem senzatia ca nu le putem depasi; cu sentimente care nu ne parasesc desi persoanele in legatura cu care le simtim sunt diferite.

Metoda constelatiilor sistemice este o forma profunda de lucru cu ajutorul grupului care ne ajuta sa vedem o imagine de ansamblu a elementelor care ne influenteaza in ceea ce traim si simtim si sa putem gasi o solutie noua, diferita si coerenta cu noi in integralitatea noasta.

Este o metoda ce ne pune in contact autentic cu resurse noastre si ale sistemului de familie din care provenim astfel incat sa ne putem gasi propria cale in viata, onorand tot ce a fost inainte noastra cu bune si cu rele, eliberandu-ne de poveri care nu ne apartin pentru a ne putea implini propriul destin.

Cum se lucreaza

Persoana care doreste sa lucreze o problema cu care se confrunta (fie ca tine de dificultati de relationare, o problema profesionala, o suferinta fizica sau emotionala sau pur si simplu o situatie care ii apare in mod repetitiv in viata de zi de zi) este invitata de catre facilitator sa spuna cateva lucruri despre problema respectiva; este intrebata apoi despre evenimente semnificative de pe parcursul vietii, fapte importante care i-au marcat destinul propriu sau al familiei de origine.

Impreuna cu facilitatorul, persoana va formula o intentie de lucru, ce anume si-ar dori sa obtina ca urmare a lucrului in constelatie, dupa care va alege din randul grupului de suport reprezentati pentru anumite persoane sau concepte care au legatura cu problematica respectiva.

Reprezentantii vor fi pozitionati intuitiv in spatiu de catre client si intre acestia vor aparea anumite dinamici ce vor scoate la suprafata informatii relevante privind problematica persoanei care lucreaza. Cu ajutorul facilitatorului se vor crea acele miscari si schimburi intre membrii constelatiei care sa produca un pas catre vindecare, sa restabileasca echilibrul si sa aduca armonia.

Data desfasurarii: sambata 14 iunie, intre orele 09.30-19. Vom avea pauze de confort si o pauza de pranz.

Cost: 150 RON.

Informatiile privind locul desfasurarii vor fi comunicate celor inscrisi.

Asigurarea inscrierii se va face prin e-mail la lorena.mardale[at]gmail.com sau telefon 0723468059.

Va astept cu drag,
Psihoterapeut Lorena Sofia Mardale

Sursa foto